Byggprojekt och larmsystem

I samband med byggprojekt i allmänhet men i synnerhet kontors- och industrifastigheter kan det vara av stor betydelse att ha ett bra larmsystem. Byggbolaget Byggarn AB tar inga risker. Inkräktare ska hållas ute från arbetsplatsen och samtliga medarbetare ska känna sig säkra och trygga när de kommer till platsen på morgonen, ja även på natten om de har ett sådant skift. Att investera i larm är viktigt för alla inblandade. Larm behöver inte endast ha med obehöriga och tjuvar att göra, det kan också vara så att man vill bli varnad av andra anledningar, till exempel vid strömavbrott eller då en viss temperatur uppmäts i ett rum. Kanske vill man höja temperaturen i ett rum eller ett fritidshus dagen före ankomst.

Larm och larmsystem

Det finns många olika typer av larm på marknaden. Ut
budet är stort, men det är tydligt att dagens larm är trådlösa, även om det fortfarande finns larm med kablar. Om det handlar om att sätta upp ett larm i ett eller ett par rum finns det trådlösa larm med infraröd rörelsedetektion (PIR) som är lätta att installera. Vanligen är dessa larm programmerade med en viss tidsfördröjning när någon ska gå in i ett rum, eller lämna det. Om någon obehörig rör sig i rummet ljuder larmet i cirka 130 dB. Fjärrkontroll ingår, men batterier kan behöva köpas till.

För den som behöver en mer avancerad lösning finns trådlösa larmsystem. En variant är att ha ett App-styrt system med RFID-taggar och inbyggd larmuppringning (GSM). I händelse av att larmet går kan detta system ringa upp och/eller SMS:a tio telefonnummer. Det går också att bygga ut systemet vid behov. Utöver detta finns trådlösa larmsystem som kan övervaka flera olika zoner samtidigt, på olika platser.

Säkra arbetsplatsen och håll inbrottstjuvar borta, men se också till att bli varnad då strömmen lagt av eller temperaturen behöver höjas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *