Problem med inbrott på byggprojekt

Tänk att det ska vara omöjligt att lämna något på en byggarbetsplats utan att det ska vara borta dagen efter. Vi, precis som många andra byggfirmor, har länge haft problem med att diverse verktyg och maskiner försvinner spårlöst. Nu har vi tröttnat och tagit tu med problemen och anlitat ett vaktbolag.

Varje år försvinner arbetsredskap för miljoner och byggbranschen är särskilt utsatt. Trots att arbetare har bygg-ID och att stängsel sätts upp kring arbetsplatsen räcker inte det. Tjuvarna finns överallt och jag tror att mycket försvinner till utlandet. Trots bygg-ID vet vi alla som någon gång arbetat på ett större bygge att inte alla som vistas där är behöriga. Nu anklagar jag inte mina byggkollegor för stöld, utan vill snarare påvisa att kontrollen inte alltid är den bästa. Det är lätt att ta sig in på en byggarbetsplats, det är inte direkt Pentagon om jag säger som så. Fast nu har vi skaffat ett företagslarm som bevakar våra verktyg när de inte används. Vi valde Securitas som är välkända och används inom flera olika branscher.

Lås in verktygen

Trots att många byggare bor i baracker vid bygget så hjälper inte det mot tjuvarna. Det är omöjligt att vara överallt, även om det verkar som tjuvarna har det som superkraft. På dagtid sker stölderna i barackerna och under nätterna försvinner det från bygget. Det är viktigt att låsa in verktygen men det går ju inte att ta med sig allt material och annat när arbetsdagen är slut. Det kostar stora summor, så att skaffa Securitas Directs företagslarm var billigt i jämförelse och vi kommer förhoppningsvis att tjäna in det på bara ett par månader det som vi annars har förlorat i material- och verktygsstölder.

Det finns många dyrbara verktyg på en byggarbetsplats